Facebook Twitter Email Hampshire County Council FrogLearn

Site Development

1 December, 2013

Last year we decided it was time for a makeover! We started by looking at the school logo and considered a radical change but decided to keep the Noadswood shield and modernise it. Now that we have a strong set of branding tools we have produced new stationery, posters, signs and even mugs, pens and umbrellas! We also updated the house logos and they are now seen all around the school on house flags, plaques and even on the new minibus.

In the summer term we had a new prospectus and school film produced which showcase life at Noadswood. Almost every pupil featured in the film at some point and they were proud to show off their school. The year 7’s were involved in creating a magazine called Clued Up which tells primary school children everything they need to know about coming up to Noadswood.

Over the summer a number of projects were started to improve the facilities at Noadswood. We put directional signage all around the school. On the first day of term in September all the new year 7’s were given a map of the site and using the signs around the school could easily find their way round.

The Learning Resources Centre has been totally refurbished over the summer and is now a focal point for the school. The space now has a large reading area with comfy seating and iPad stations for pupils to use during lesson time for quick access to the internet. These have proved very popular! The room is now lighter and brighter and is a wonderful open and flexible space for learning.

From the windows in the Learning Resources Centre you will get a great view of the landscaping which has been planned and designed with the help of the student voice group. The hard standing between the main block and tennis courts has a beautiful design based on a clockwork effect with plenty of space for house flower beds. We plan to install a 9 meter umbrella canopy under which we can hold outdoor classes and performances. The soil we removed from the site has been used to create an amphitheatre outside the drama studio. This will have tiered seating cut into the mound and will be covered with grass and surrounded by trees. This space will be used for drama classes, performances and maybe even assemblies.

We are constantly striving to improve the facilities and the environment of the school and encourage all pupils to get involved by giving their ideas to their house captains or to make a difference through joining the pupil voice group.